Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 februarie 2021

Biblioteca Orășenească Tăuții Măgherăuș, 65 de ani de lectură publică





Așa s-a intitulat articolul care a fost publicat în numărul 7, din anul 2018, al revistei BIBLIOTECA, Revistă de bibliologie și știința informării.

Articolul a apărut ca urmare a faptului că în ziua de 23 aprilie 2018, la Biblioteca Orășenească Tăuții Măgherăuș, a avut loc o triplă sărbătorire: Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor, Ziua Bibliotecarului în România și aniversarea a 65 de ani de existență a Bibliotecii în Tăuții Măgherăuș.

Ziua Internațională a Cărții a fost marcată printr-o vitrină de carte intitulată „Cartea-Comoară de Înțelepciune“, printr-o discuție despre importanța cărții și a lecturii în societatea contemporană, despre atragerea copiilor către bibliotecă, despre ce anume le-ar plăcea elevilor să citească și să găsească la bibliotecă. În acest scop, a fost promovat concursul pe teme de cultură generală „Punguța cu…100 de întrebări“. Concursul s-a  desfăşurat în perioada 23 aprilie - 06 iunie, iar copiii au venit zilnic la bibliotecă pentru a extrage câte un bileţel cu o întrebare de cultură generală. 

Ziua Bibliotecarului în România a fost marcată printr-o discuție despre importanța profesiei de bibliotecar cu tema „Bibliotecarul-noblețea unei profesii“, s-au depănat amintiri despre bibliotecarii care au fost în serviciul comunității din Tăuții Măgherăuș începând cu anul înființării, 1953, până astăzi.

Cu acest prilej s-a decernat Diploma Aniversară și titlul de Cel Mai Longeviv Bibliotecar doamnei Miskolczy Elisabeta.

Cu mult drag și umor a depănat amintiri despre bibliotecă și despre prima zi ca cititor înscris la bibliotecă și dna. Dorina Pop, învățător pensionar.

În încheiere elevii clasei a IV-a, îndrumați de dna. învățătoare Rus Elena, au prezentat o scenetă intitulată „Prințesa Fluture“, pregătită special pentru această ocazie. De asemenea,  participanții la această activitate au putut admira desenele  elevilor de la Liceul Tehnologic „Traian Vuia“, îndrumați de profesorul de desen Cornel Gavrilă,  adunate într-o expoziție cu tema „În lumea poveștilor“.

Tot cu această ocazie s-au decernat diplome aniversare cadrelor didactice, colaboratori apropiați ai Biblioteca Orășenească Tăuții Măgherăuș și ca totul să se termine într-o notă sărbătorească toți participanții la această triplă aniversare au primit surprize dulci din partea organizatorilor.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mircea Eliade, pe scurt

  Deși în volumul  „ Memorii ”, publicat la Editura Humanitas în anul 1991  Mircea Eliade scria : M-am născut la București, la 9 martie 1907...